O proizvodnji

Podjetje KADUNC d.o.o se z gojenjem različnih vrst gob ukvarja že od leta 1991. V tem času so se gojili šampinjoni, bukov ostrigar, šitake ter tudi nekatere eksotične vrste gob kot so: topolovka (Agrocybe aegerita), kraljevi ostrigar (Pleurotus eryngii), židki luskinar (Pholiota nameko), zimska panjevka (Flammulina velutipes), …

V vsem tem obdobju je bilo osnovno vodilo podjetja, da se gobe gojijo čim bolj naravno in predvsem brez uporabe kemičnih zaščitnih sredstev.

Kadunc

PODJETJE KADUNC

Leta 2005 je podjetje Kadunc razširilo gojenje šitak, tako to danes predstavlja poglavitno dejavnost. V začetku leta 2006 je podjetje Kadunc pridobilo certifikat o ekološki vzgoji šitak, kar pomeni, da je cel postopek priprave substrata in gojenja šitak naraven, brez uporabe kakršnihkoli kemičnih zaščitnih sredstev ter da je vsa proizvodnja pod nadzorom kontrolne organizacije ( SI-EKO-002, Inštitut za kontrolo in certifikacijo, UM). Osnovno surovino za substrat predstavlja bukovo žaganje slovenskega porekla.

Trenutno podjetje Kadunc d.o.o. vsakodnevno ponuja naslednje proizvode:

  • sveže šitake, stepski jurček, židko luskinar (lasten ekološki proizvod),
  • substrat za hobi gojenje (lasten substrat pod ekološko kontrolo),
  • sveži šampinjoni in bukovi ostrigarji (konvencialno vzgojeni, drugi proizvajalci),
  • gozdne gobe (sveže in predelane, drugi proizvajalci).

Podjetje

PODATKI PODJETJA

Naziv: Kadunc trgovina - servis d.o.o. Kadunc d.o.o.
Naslov: Partizanska cesta 25, 1290 Grosuplje
ID številka za DDV: SI 38536226
Matična številka: 5363128
Transakcijski račun: IBAN SI56 0201 0001 4956 784
Številka vložka v sodni register: Nova Ljubljanska banka d.d., Ljubljana 10648700, z dne 07.04.1990
Šifra dejavnosti: SKD: G 51.190
Telefon in Fax: 01 787 24 90
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.,
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Zastopa brez omejitev: Robert Kadunc, direktor

EKO

EKO Certifikat

Zdrava prehrana postaja vse bolj pomemben aspekt v vsakdanjem življenju sodobnega človeka. Tako kot je treba paziti, da je jedilnik prehransko uravnovešen in prilagojen sodobnemu načinu življenja pa je še pomembneje, da je hrana pridelana na čim bolj naraven način, predvsem pa, da ne vsebuje kakršnihkoli ostankov zaščitnih kemičnih sredstev, ki se tako pogosto uporabljajo v današnjem kmetijstvu.

Prav tako mora biti potrošnik previden pri poreklu in kvaliteti hrane, ki se uvaža iz držav, kjer neusmiljen industrijski razvoj prednjači pred sonaravno uglašeno proizvodnjo. Iz področij in držav za katere je znano, da je okolje že močno onesnaženo, vsekakor ne moremo pričakovati zdrave hrane.

Ker je znano, da gobe na splošno zelo dobro absorbirajo tako težke kovine kot najrazličnejše toksične organske spojine, je potrebno biti pri poreklu, kakovosti in načinu proizvodnje še posebej dosleden.

Že od vsega začetka, od leta 1991, je bil naraven način gojenja gob, brez uporabe kemičnih zaščitnih sredstev, sestavni del proizvodne filozofije v družinskem podjetju Kadunc d.o.o..

Sredi leta 2005 je podjetje začelo s postopkom pridobivanja eko certifikata za proizvodnjo svežih gob šitak in ga po vseh preverjanjih v začetku leta 2006 tudi dobilo.

Eco certifikat pomeni, da je:

  • ves postopek proizvodnje substrata in gojenja gob je kontroliran,
  • vhodni materiali, ki sestavljajo substrat so ali naravnega ali eko porekla,
  • v celotnem procesu se ne uporabljajo nikakršna kemična zaščitna sredstva.

Postopek certifikacije in kontrole izvaja Inštitut za kontrolo in certifikacijo v kmetijstvu, UM.

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Več o piškotkih

Razumem

Kaj so piškotki?

"Piškotki" (ang. cookies) so majhne datoteke, ki jih spletna stran pošlje brskalniku uporabnika interneta, brskalnik pa jih ob ponovnem obisku spletne strani vrne strežniku in uporabnika s tem identificira. Tako lahko spletna stran npr. prilagaja oglase, beleži zgodovino obiskov, shranjuje nastavitve ter uporabniška imena in gesla …

Novi zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) zahteva, da vsaka spletna stran, ki uporablja piškotke, uporabniku posreduje naslednje informacije:

  • kakšne piškotke vsebuje,
  • za kakšen namen se zbirajo in
  • način njihove uporabe.

Kot večina spletnih mest vam poskušamo s piškotki zagotoviti boljšo, hitrejšo in varnejšo izkušnjo.

Več informacij o piškotkih je na voljo tudi v smernicah informacijskega pooblaščenca.

To spletno mesto uporablja naslednje piškotke: