Šitake v kuhinji

Šitake so v kulinariki cenjene zaradi izjemne uporabnosti v vsakdanji kuhinji. Šitake se lahko uporablja tako sveže kot kuhane. Izjemen okus šitak se dobro ujame tudi z močnejšimi okusi v jedi, pri čemer jih začimbe ne prekrijejo ampak zgolj oplemenitijo.

Eko izdelek

Pri gojenju šitak ne uporabljamo nikakršnih pesticidov.

Uporabnost v kuhinji

Šitake lahko pripravimo na 101 način - uporabne so v azijskih kot tudi tradicionalnih jedeh.

Izjemen okus

S šitakami boste popestrili jedi in razveselili vaše brbončice. 

Sveže ali kuhane

Šitake lahko uživate kuhane kot tudi surove. 

Recepti s šitakami

Vsi Mesni Vegetarijanski Veganski

Šitake z umešanimi jajci

Enostavna različica umešanih jajčk, ki se ji ne morate upreti.

Čas priprave

15 min

Sestavine

4 žlice olja
1 žlica sesekljane čebule
25 dag  svežih šitak
3 jajca
½ žličke soli, po okusu
¼ žličke popra
½ žličke suhe melise

Zahtevnost

Navodila za pripravo

1. Šitake narežemo na tanke lističe. Jajca žvrkljamo in jim dodamo sol, poper in suho meliso.

2. V ponvi na srednje močnem ognju pražimo čebulo, da postekleni. Dodamo narezane gobe. Dušimo toliko časa, da gobe spustijo vodo in izgubijo malo volumna.

3. Gobam prilijemo jajca. Mešamo toliko časa, da jajca zakrknejo.

Ajdova kaša s šitakami

Tradicionalna ajdova kaša s svežimi šitakami.

Več ...

Avokadov toast s šitakami

Nadgradnja klasičnega avokadovega toasta.

Več ...

Gratinirane testenine s šitakami

Zlato zapečene testenine z omako iz indijskih oreščkov.

Več ...

Pita s šitakami in orehovim pestom

Hrustljava predjed, ki bo navdušila še tako zahtevne goste.

Več ...

Tofu s šitakami

Začnite dan z veganskimi umešanimi "jajčki".

Več ...

Gobova juha s šitakami

Gobova juha, ki bo navdušila vaše brbončice.

Več ...

Ocvrte šitake po dunajsko

Ko se ocvrtim šitakam pridružita tudi šunka in sir.

Več ...

Šitake z umešanimi jajci

Enostavna različica umešanih jajčk, ki se ji ne morate upreti.

Več ...

Puranji zrezek s šitakami

Sanjsko kosilo vsakega zapriseženega mesojedca.

Več ...

Ostali recepti

Ajdova kaša s šitakami

Tradicionalna ajdova kaša s svežimi šitakami.

Več ...

Avokadov toast s šitakami

Nadgradnja klasičnega avokadovega toasta.

Več ...

Gobova juha s šitakami

Gobova juha, ki bo navdušila vaše brbončice.

Več ...

Gratinirane testenine s šitakami

Zlato zapečene testenine z omako iz indijskih oreščkov.

Več ...

Ocvrte šitake po dunajsko

Ko se ocvrtim šitakam pridružita tudi šunka in sir.

Več ...

Pita s šitakami in orehovim pestom

Hrustljava predjed, ki bo navdušila še tako zahtevne goste.

Več ...

Puranji zrezek s šitakami

Sanjsko kosilo vsakega zapriseženega mesojedca.

Več ...

Šitake z umešanimi jajci

Enostavna različica umešanih jajčk, ki se ji ne morate upreti.

Več ...

Tofu s šitakami

Začnite dan z veganskimi umešanimi "jajčki".

Več ...

Šitake

VZGOJITE ŠITAKE

Šitake lahko enostavno vzgojite tudi sami v 7 dneh s pomočjo posebnega substrata. Cena posameznega substrata znaša 22,00 €.

Kako vzgojiti šitake

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Več o piškotkih

Razumem

Kaj so piškotki?

"Piškotki" (ang. cookies) so majhne datoteke, ki jih spletna stran pošlje brskalniku uporabnika interneta, brskalnik pa jih ob ponovnem obisku spletne strani vrne strežniku in uporabnika s tem identificira. Tako lahko spletna stran npr. prilagaja oglase, beleži zgodovino obiskov, shranjuje nastavitve ter uporabniška imena in gesla …

Novi zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) zahteva, da vsaka spletna stran, ki uporablja piškotke, uporabniku posreduje naslednje informacije:

  • kakšne piškotke vsebuje,
  • za kakšen namen se zbirajo in
  • način njihove uporabe.

Kot večina spletnih mest vam poskušamo s piškotki zagotoviti boljšo, hitrejšo in varnejšo izkušnjo.

Več informacij o piškotkih je na voljo tudi v smernicah informacijskega pooblaščenca.

To spletno mesto uporablja naslednje piškotke: