Čas priprave
Sestavine
| 1 | avokado |
| ½ žličke | limoninega soka, po okusu |
| ¼ žličke | soli, po okusu |
| ¼ žličke | popra, po okusu |
| ½ žličke | sesekljane čebule |
| 15 g | svežih šitak |
| 2 žlici | ekstra deviškega olivnega olja |
| 100 ml | peteršilja |
| 250 g | kruha |
| 15 g | veganskega (ali navadnega) masla |
Zahtevnost

Navodila za pripravo
1. V segretem toasterju popečemo narezan kruh do zlato rjave barve.
2. V ponvi segrejemo 2 žlici olivnega olja, na katerem prepražimo čebulo toliko časa, da postekleni. Dodamo narezane šitake in med mešanjem počakamo, da izpustijo vodo in se zmehčajo.
3. Pripravimo avokado, ki ga z vilico pretlačimo. Dodamo, limonin sok, sol in poper. Vse skupaj dobro premešsmo in začinimo še dodatno po okusu.
4. Popečen kruh vzamemo iz toasterja, ga namažemo z maslom, nadevamo z avokadom in gobami ter čebulo. Postrežemo lahko tako toplo kot tudi hladno.









