Čas priprave
Sestavine
50 dag | svežih šitak oz. 12 lepih klobukov |
½ žličke | soli |
10 dag | bele moke |
2 | jajci |
1 skodelica | drobtin |
½ žličke | *česna v prahu |
1 žlico | *peteršilja |
Zahtevnost
Navodila za pripravo
Gobam odrežemo peclje. Vsak notranji del klobuka osolimo z manjšim ščepom soli.
Počakamo, da gobe spustijo kapljice vode, ki jih nato vtremo v gobo. *Lahko jih po želji tudi začinimo s česnom v prahu in peteršiljem.
Nasvet:
V klobuk lahko po želji nadevamo sir, šunko ali pršut in paniramo kot zgoraj navedeno.
Medtem pripravimo 2 krožnika in 1 skledo. V en krožnik dodamo moko, v drugega drobtine in v skledo 2 žvrkljana jajca.
Osoljene klobuke šitak najprej v celoti povaljamo v moki, nato v jajcu in nazadnje v drobtinah.
Panirane gobe ocvremo na vroči maščobi, da dobijo zlato barvo in jih takoj postrežemo