Čas priprave
Sestavine
2 žlici | olja |
2 žlici | sesekljane čebule |
1 strok | nasesekljanega česna |
30 dag | svežih šitak |
200 ml | ajdove kaše |
750 ml | jušne osnove ali vode |
¼ žličke | popra |
1 žlička | majarona |
Zahtevnost
Navodila za pripravo
1. Ajdovo kašo operemo in jo zakuhamo v jušni osnovi ali vreli vodi.
2. Medtem na maščobi na srednjem ognju prepražimo čebulo. Ko postekleni dodamo še česen, ki ga pražimo 1 minuto in narezane gobe. Vse skupaj mešamo toliko časa, da gobe izpustijo vodo in izgubijo nekaj volumna.
Nasvet:
Če v kašo prilijemo okoli 1,5 l jušne osnove in odvzamemo receptu malo kaše, dobimo
okusno juho z gobami. Namesto ajdove kaše lahko v receptu uporabite tudi proseno kašo.
3. Gobe osolimo, popopramo in odišavimo z majaronom.
4. Gobe stresemo k ajdovi kaši, ko se ta kuha že 15 min in je napol kuhana. Pustimo, da vse skupaj počasi vre še 15 min oz da iz posode povre vsa voda.