Čas priprave
Sestavine
2 | puranja zrezka |
2 | srednje velika pora |
15 dag | narezanih svežih šitak |
4 žlice | ekstra deviškega oljčnega olja |
2 žlici | belega vina |
3 stroki | nasesekljanega česna |
½ | jušne kocke |
1 žlica | moke |
1 žlica | kisle smetane |
½ žličke | soli, po okusu |
½ žličke | mleti poper, po okusu |
½ žličke | rdeče paprike |
150 ml | peteršilja |
Zahtevnost
Navodila za pripravo
1. Pripravimo posodo, v kateri bomo marinirali puranja zrezka. Marinado pripravimo iz 2 žlice olivnega olja, belega vina in česna. V zmes dodamo zrezke in jih pustimo v marinadi pol ure.
2. V ponev dodamo žlico olivnega olja in na njem na visokem ognju hitro prepražimo marinirane zrezke. Ko jih obrnemo, po zrezkih posujemo moko, jih posolimo in popopramo. Na vsaki strani jih nato pečemo od 5 -7 minut. Ko so pečeni jih vzamemo iz kozice.
3. V isto posodo, kjer smo pekli meso, damo narezan por in ga podušimo. Poru dodamo še sladko papriko in zalijemo z jušno osnovo. Por dušimo toliko časa, da postekleni in se zmehča.
4. Medtem v drugi kozici prepražimo narezane šitak. Pražimo toliko časa, da spustijo vodo, na koncu dodamo še svež nasesekljan peteršilj. Vse skupaj pražimo še 2 - 3 minute.
5. Podušene šitake stresemo v porovo omako, počakamo, da prevre. Nato pripravimo podmet, ki je pripravljen iz moke in kisle smetane. Oboje skupaj zmešamo in počasi prilijemo omaki. Kuhamo še 5 minut, v tem času se mora omaka zgostiti. Preden postrežemo jed še popoprajmo.