Čas priprave
Sestavine
650 g | na lističe narezanih svežih šitak |
2 žlici | ekstra deviškega olivnega olja |
1 | srednje velika čebula |
150 ml | popraženih orehov |
1 | strok česna |
250 ml | peteršilja |
2 žlici | vode |
½ žličke | soli, po okusu |
¼ žličke | popra, po okusu |
1 zvitek |
listnatega testa
|
Zahtevnost
Navodila za pripravo
2. V ponev dodamo 1 žlico oljčnega olja in na njem prepražimo vse gobe na srednji vročini. Pražimo jih, dokler se gobe ne zmehčajo in spustijo vodo.
3. Medtem v drugi ponvi pražimo na rezine narezano rdečo čebulo s preostalo 1 žlico oljčnega olja. Pražimo toliko časa, da čebula postekleni in se zmehča.
4. Za pesto v posodi sesekljalnika združimo nasesekljan česen, orehe, peteršilj, 1 skodelico praženih šitak, olje, vodo, sol in poper ter zmešamo, da dobimo gladko zmes,
5. Razvijemo listnato testo na pekač obložen s peki papirjem. Testo namažemo z olivnim oljem in ga prebodemo z vilicami, da bo lahko zrak med peko uhajal.
6. Pesto namažemo po testu, robove pustimo nenadevane. Dodamo še prepraženo čebulo in preostale pražene gobe. Robove pite zavihnemo navzgor.
7. Pito pečemo v pečici od 26 - 32 minut oz dokler se pita zlato zapeče. Pita naj se 5 minut ohlaja, preden jo narežemo na koščke. Postrežemo takoj.